الگوگرایی همانند خداگرایی و کمالطلبی از صفاتی است که ریشه در ذات و فطرت آدمی دارد.
شناخت کمالات، صفات و ویژگیهای اعتقادی، ایمانی، اخلاقی، علمی و عملی الگوهای برتر، ایمان و تقوا را تقویت میکند و آثار آن در عمل و رفتار انسان تجسم و تجلی مییابد.
شهید عباس بابایی، الگویی است از میان رودخانه فیض همیشه جاری شهادت، به بیان دیگر: ایمان و عقیده، ایثار و گذشت، معنویت و رشادت، قوت قلب و تعبد و بالاخره روح خدایی و خدایی کاروان شهیدان است که شما را تحت تأثیر و مجذوب خود ساخته است، و چون با شهید بابایی بیشتر آشنا بودهاید،او را به عنوان نخونه و مصداقی از آن کمالات ارزشمند از میان شهدا مثال زدهاید.
پرسش اساسی این جا است: چه درسها و کتابها و رفتارها و استادها و مکاتب و مذاهبی، از شهدا، انسان هایی ساخته است که خدا خریدار آنها و انبیا مشتاق زیارتشان و فرشتگان خدمت گزاران آنان شدهاند؟
خواهر! همه علایم جمع را بردار، به وحدت واحد بیندیش. یک درس و یک کتاب و یک استاد و یک مکتب و یک مذهب بیش نبود. درس عشق از کتاب عشقی که نویسندهاش خدا بود و مدرس، معلم آن پیامبر و فاطمه و امامانعلیهمالسلام بودند و یاران و پیروان آنان در طول تاریخ، شاگردان آن کلاس بودند. آن مکتب مکتب اسلام (ان الدین عند الله الاسلام) و آن مذهب، مذهب و راه علی و فاطمه و حسن و حسین و سایر ائمهعلیهمالسلام است و امروز استادی کلاس عشق و عاشقی را حضرت ولی زمان (عج) به عهده دارد.
پس برای آن که بتوانید حال و هوای شهدا را پیدا کنید، باید شناخت و معرفت خود را نسبت به چهارده معصومعلیهمالسلام تکمیل نمایید و از راه و سیره و سنت آنان آگاه گردید؛ با اخلاق و افکار و عقایدشان آشنا شوید؛ دوستان و دشمنانشان را بشناسید؛ با موانع ظهور امام زمان(عج) یا معرفت پیدا کنید، و علم و معرفت به دست آمده را در عمل و اخلاق خویش متحقق سازید، تا جوانههای عشق پدید آید.
پس برای عاشق شدن لازم است راه شناخت و معرفت و راه عمل و عبادت را پیش گیرید؛ یعنی باید عارفِ عامل و عاملِ عارف گشت تا خورشید عرفان در مشرق روح طلوع کند و عالم وجود درون را روشن سازد و ظلمت و سیاهیهای قلب را بزداید و دل سرمازده و یخبندان وجود را گرم سازد و یخهای آن را آب کند.
پس باید گامهای معرفت و عمل را با هم برداشت. در همان حین که زندگی نامه و وصیتنامه شهدا را مطالعه میکشید و با سیره و سنت قول و عملی آشنا میشوید، گامهای عملی را نیز تمرین کنید. تمرینات عملی هر فردی متناسب با میزان معرفت و عشق و علاقهاش به الگوهای برتر است.
توصیه ما، در برنامه اول به شما این است که به پنج امر اقدام کنید:
1 - هیچ گاه به شوخی یا جدی دروغ نگویید
2 - هیچ وقت عصبانی نشوید
3 - غیبت نکنید
4 - همیشه با وضو باشید
5 - همه نمازهایت را در اول وقت بخوانید.
هر شب پیش از خواب کارکردهای روزانه خود را محاسبه کنید. ببینید آیا توانستید به این توصیهها عمل کنید. هر گاه توانستید تا چهل روز به طور کامل و دقیق به آن عمل کنید، با ما مکاتبه نمایید، تا توصیه گام بعدی گفته شود. هر روز که تخلف کردید، روزهای گذشته را نادیده بگیرید و از فردا با جدیت و مراقبت بیشتر شروع کنید و آن را را روز اول چهل روز به حساب آورید.
دوره کتاب آداب و مراحل سلوک الهی، نوشته استاد کریم محمود حقیقی را برای مطالعه تهیه کنید.
در صورت عدم دسترسی به آن، کتاب نقطههای آغاز در اخلاق عملی نوشته آقای مهدوی کنی را بخوانید.
برگرفته شده از سایت درگاه پاسخگویی به مسائل دینی